Тут лікують тих, кому не допомагають пігулки. Для цього застосовують низку сучасних методів. Один з них має назву кріоаналгезія. Як пояснили медики, це лікування шляхом впливу на нерв за допомогою низької температури.

За словами завідувача відділення анестезіології і реанімації професора Дмитра Дмитрієва (на знімку), названий метод застосовують при лікуванні невралгій, фантомних та ракових болів, радикулітів тощо. Метод безкровний, безпечний, може виконуватися в амбулаторних умовах, запевняють у закладі.

— Центри лікування болів діють у багатьох країнах, але наш — чи не єдиний у державі, — зазначив головлікар Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного диспансеру Пилип Прудиус. — Ми 15 років виношували ідею його створення, нарешті отримали необхідні документи МОЗ, маємо вузькопрофільних фахівців. Підготували приміщення, придбали необхідне обладнання, для цього віднайшли позабюджетні кошти, і розпочали роботу.

Головний лікар так пояснив створення нового центру на базі їхнього медичного закладу:

— При діабеті виникає біль, який неможливо зняти традиційними методами лікування, — каже Пилип Прудиус. — Такі пацієнти переживають страшні болі, знесилюються від неспання. Крім того, витрачають немалі кошти на дорогі препарати. Центр пропонує сучасні методи позбавлення від болю.

Новий заклад, що став функціональним підрозділом ендокринологічного диспансеру, працює щоденно за методом амбулаторного і стаціонарного лікування. Вартість амбулаторного прийому в лікаря — 150 гривень. Пацієнтів пільгових категорій обслуговують безплатно.

Фото із сайту 20minut.Вінниця.