З офісу буде здійснюватися координація проектів GIZ, що реалізуються на підконтрольній українському уряду території Донецької і Луганської областей та спрямовані на психосоціальне забезпечення і підтримку населення, яке постраждало від збройного конфлікту. Пріоритетними напрямами німецько-української співпраці на заході було визначено сталий економічний розвиток, підвищення енергоефективності та боротьбу з ВІЛ/СНІД. Німецьке представництво має намір реалізовувати проекти спільно з партнерськими організаціями — як державними, так і громадськими.

В урочистому відкритті офісу взяли участь голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко, державний секретар парламенту при федеральному міністрі економічного співробітництва та розвитку Німеччини Марія Флахбарт, відповідальний за економічну співпрацю у посольстві Німеччини в Києві Тобіас Шрадер, регіональний директор GIZ Україна Сабіне Мюллер, регіональний керівник банку розвитку KfW Курт Штрасер, директор Ініціатив інфраструктурної програми для України Уве Штумпф, міський голова Краматорська Андрій Панков.

«У складних умовах проживають не тільки мешканці, наближені до лінії розмежування, а й, згідно з актуальним дослідженням, приблизно чверть внутрішньо переміщених осіб страждає від депресії і страху. Завдяки відкриттю представництва ми маємо намір продовжити нашу підтримку й розпочати проекти, які стосуватимуться відновлення водопостачання, ремонту житла, модернізації шкіл. В цьому і полягає завдання офісу», — зазначила Марія Флахбарт.