Аргументували таке подорожчання підвищенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зростанням середньозваженої ціни на спожиту електроенергію тощо. Про свої плани керівництво комунального підприємства повідомило Попаснянську РДА. Її фахівці розглянули розрахунки і з’ясували досить неприємну річ — підвищення вартості послуг зросте на 100 відсотків. 

У Попасній існують великі проблеми з водою. Вона подається погодинно, а часом і просто відсутня. Причому не лише в місті, а й в інших населених пунктах району. Скажімо, в приватних секторах деяких міст та селищ ця послуга протягом літа взагалі не надавалася. Пояснювали це головним чином ремонтними роботами. Словом, послуга, яку отримує населення Попаснянського району від водоканалу, надається, м’яко кажучи, не на належному рівні, а тарифи зростають. Їхнє чергове підвищення може спричинити соціальний вибух серед мешканців району. 

Враховуючи всі чинники, Попаснянська РДА відхилила підвищення тарифів до рівня, запропонованого водниками. Більше того, райдержадміністрація рекомендувала підприємству провести розрахунки з коригування чинного тарифу, але з підвищенням не більш ніж на 10% виключно на централізоване водопостачання, а вартість водовідведення залишити без змін. Поки що це питання залишається неузгодженим.