За підсумками першого півріччя 2019 року середній показник доходів загального фонду (без трансфертів) на одного мешканця у кожній з 39 ОТГ Чернігівської області становив 2 119,5 грн.

Найбільше доходів у розрахунку на одного мешканця отримано у Гончарівській ОТГ — 4 854,7 грн, найменше у Лосинівській ОТГ — 1 083,5 грн. Гончарівська та Деснянська ОТГ мають великі доходи завдяки розташуванню в них військових частин, а Корюківська завдячує фабриці технічних паперів (шпалер), продукцію якої купують, зокрема, і в Європі.

Серед ОТГ області 20 громад отримують із Державного бюджету базову дотацію, дев’ять — перераховують реверсну дотацію. Тобто оці дев’ять мають такі доходи, що діляться ними з іншими.

Як повідомили в Чернігівському Центрі розвитку місцевого самоврядування, рівень ротаційності громад не є високим — найвищий показник у Іванівської об’єднаної територіальної громади, у якої обсяг базової дотації у загальній сумі доходів становить 23,4%. Водночас ця громада останнім часом активно залучає інвесторів, що розгортають там виробництво, і є впевненість, що до кінця року ситуація зміниться.