Про те, що саме традиційні сфери життя горян є найбільш перспективними з огляду на розвиток туризму, наголосив народний депутат України Василь Петьовка (на знімку) під час спілкування з жителями Рахівщини та гостями фестивалю-ярмарку «Гуцульська бриндзя-2019», що проходив у Рахові 8 вересня.

Народний обранець додав: розвиток вівчарства, підтримка малого бізнесу і тих підприємців, які у найвіддаленіших селах створюють робочі місця, розвивають сімейний бізнес, дають роботу односельчанам та роблять усе для того, аби привабити туристів на Закарпаття, — варті найбільшої уваги і дієвої підтримки з боку держави.

Адже завдяки розвитку місцевого потенціалу, що включає в себе і народні ремесла, і виробництво притаманних для гірських районів екопродуктів, вимальовується реальний шанс і можливість підтримати бізнес на місцях, наповнювати місцеві скарбниці та надавати регіону ще більшої привабливості у сфері туризму, що нині є найбільшою перспективою для Закарпаття.

Під час «Гуцульської бриндзі-2019» від імені народного депутата України Василя Петьовки нагородили відзнаками та подяками представників усіх громад Рахівщини, що взяли участь у фестивалі. Подяки представникам органів місцевого самоврядування вручили помічники народного депутата. Треба додати, що кожного року на святі «Гуцульська бриндзя» населені пункти району демонструють свій неповторний колорит, дивують гостей запашними стравами, що готують тільки у них. А під час фестивалю обов’язково на кожному столі є бриндзя, більш відома як «біле золото» горян.

До речі, «Гуцульська бриндзя» є найпопулярнішим і найбільш колоритним фестивалем, який щороку приваблює на Рахівщину тисячі туристів. А тому й вартувало, аби він завершився феєричним, запальним гала-концертом, який пройшов за сприяння народного депутата України Василя Петьовки, і став справжньою родзинкою «Гуцульської бриндзі». На це веселе видовище прийшли тисячі рахівчан і гостей міста. Артисти розважали глядачів до пізнього вечора, тут були танці, співи, яскраві емоції та неймовірна атмосфера. Участь у концерті взяли: заслужені артисти України Світлана Весна і Павло Доскоч, учасниця телешоу «Голос країни» Оксана Романюк, супер-фіналіст телешоу «Голос країни» Михайло Мирка, Василь Мельникович (Гуцул-хуліган), кавербенд «Golden voice», гурти «Будьмо», «Jonich» і «Сipa Band», а також відомий закарпатський співак Іван Пилипець.

Ужгород.

Фото надано прес-службою Василя Петьовки.