Україна — Нігерія. 2:2. Голи: Арібо, 4, Осімген, 34 (п), Зінченко, 78, Яремчук, 79.

Україна: Лунін, Караваєв, Бурда, Матвієнко, Соболь, Малиновський (Шепелєв, 76), Зінченко, Коваленко (Буяльський, 67), Циганков (Коноплянка, 73), Мораес (Яремчук, 36), Ярмоленко (Марлос, 58). Тренер — Андрій Шевченко.
Нігерія: Узого, Айна, Еконг (Авазьєм, 87), Аджаї, Коллінз, Арібо, Етебо, Чуквуезе (Боновентуре, 82), Івобі (Есіті, 69), Калу (Саймон, 74), Осімген (Майя, 90+1). Тренер — Гернот Рор.

Рефері — Паоло Валері (Італія).

Дніпро. «Дніпро-Арена».

Суперник нашої команди титулований і додаткових рекомендацій не потребує. Це справді відмінний ансамбль високого рівня. Переважна більшість нігерійських футболістів виступає в англійських клубах.

Вони швидкі, мобільні, відмінно підготовлені фізично і технічно. Відчувається рука німецького наставника цієї команди. Особливо успішно африканці переходили з оборони до атаки — жваво і переконливо.

І більшу частину матчу нігерійці домінували на полі. Гості забили швидкий гол, а під кінець тайму реалізували пенальті. Важко було повірити в те, що наша збірна врятується. І не тільки тому, що вона програвала 0:2. А насамперед через те, що діяли господарі якось натужно і непереконливо. Хоч вони дуже старалися і намагалися посилити гру. І, мабуть, вірили, що ситуація зміниться на краще. Саме за цю наполегливу працю удача до них повернулася обличчям.

Позитивні зміни сталися під кінець зустрічі. Тоді українські футболісти завдали супернику потужного удару — протягом хвилини забили два м’ячі. Не зупинялися, продовжували рухатися вперед і мали моменти, щоб вирвати перемогу.

На добре слово заслуговує Олександр Зінченко (на знімку в центрі), котрий довів, що заслужено є основним гравцем «Манчестер Сіті» — одного з найсильніших клубів світу. Він усе зробив майстерно: прийняв передачу лівою ногою, не барився, швидко просунувся до воріт і пробив влучно й ефектно. Саме тоді й зажевріла надія на порятунок.

А головний підсумок цієї зустрічі той, що наша команда провела дуже корисний спаринг із сильним у всіх відношеннях суперником. Звичайно, є у нас слабкі місця, і на них вказали нігерійці. І за це їм варто подякувати.

Фото УАФ.