Видавництво здійснене обласною організацією ветеранів України і присвячене 75-річчю визволення області від німецько-фашистських загарбників та Перемоги у Другій світовій війні.

У передмові до календаря, що нещодавно вийшов з друку у видавництві «Доната», голова обласної організації ветеранів України генерал-майор у відставці Олександр Булавін нагадує, яких величезних страждань і втрат зазнала область за роки війни. Так, під час окупації фашистами було знищено 165 339 чоловік мирного населення, понад 30 тисяч жителів краю було примусово вивезено до Німеччини на каторжні роботи. У гітлерівських таборах смерті, розташованих на території краю, було замордовано понад 70 тисяч радянських військовополонених. Лише в 1970-х роках населення області досягло довоєнного рівня.

У боях за визволення області загинуло 25 тисяч радянських воїнів. За мужність і героїзм, виявлені на полях битв, понад 40 воїнів було удостоєно звання Героя Радянського Союзу, з них половина — посмертно. Ще 15 чоловік удостоєно цього високого звання, за те, що воювали у партизанських загонах на території нашого краю. Після визволення області, яке тривало з кінця січня до 22 липня 1944 року, 107 тисяч волинян були призвані в діючу армію, 60 тисяч із них загинули, визволяючи світ від фашистської чуми.

Кожен листок календаря присвячений одному з районів і міст обласного підпорядкування регіону. На його титульній стороні є фото розташованих там меморіальних комплексів і список ще нині живих ветеранів Другої світової. На зворотній стороні — дати захоплення населених пунктів гітлерівцями в червні 1941 року і день визволення їх від німецько-фашистських загарбників. Усі вони базуються на інформації Державного обласного архіву.

Прикро лише, що в області не знайшлося коштів, щоб профінансувати видавництво календаря. Тож поки що «Календар ветерана Волині» отримали лише обласний державний архів, Волинський краєзнавчий музей і обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки.