Генеральний штаб військово-морських сил Греції повідомив про крадіжку десятиліття: зі складів з боєприпасами на острові Лерос зникла велика кількість гранат, протитанкової зброї та снарядів до неї. Як повідомив грецький портал Militaire.gr, пропажу помітили в понеділок під час інвентаризації.

Кількість арсеналу не відповідала тому, що було вказано в документах. Перевіряльники не стали покривати начальника складу й одразу повідомили до військової прокуратури. Її слідчі встановили, що ознак крадіжки зі зломом немає. А це означає, що хтось зі співробітників складу потихеньку виносив зброю і, можливо, торгував нею.

І вже у вівторок на Лерос було відправлено групу з поліцейського підрозділу по боротьбі з тероризмом. Вони провадять ретельні допити військовослужбовців, які мали доступ до складу. 

Грецька преса цей інцидент назвала крадіжкою останнього десятиліття. І нагадала, що останній випадок масового розкрадання зброї було зафіксовано в 2002 році. Тоді зі складу військового підрозділу на острові Кос зникли три кулемети, 17 пістолетів 45-го калібру й три автомати G3. Слідство вважало, що до крадіжки зброї причетна терористична організація «17 листопада», але переконливих доказів цього, як і самого зниклого військового майна, так і не виявила.

Тепер усі з побоюванням гадають, де можуть «заговорити» зниклі з арсеналу на острові Лерос гранати й протитанкова зброя? Не виключена можливість їх застосування під час заворушень у столиці чи для втихомирення біженців, які часто бунтують у таборах і порушують звичний спокійний спосіб життя греків. Анархісти не раз вимагали від влади вислати всіх мігрантів із країни.