Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

 


Перший віце-президент Світового Конгресу Українців (СКУ), голова Українських Організацій в Австралії Стефан Романів, Президент СКУ Павло Грод.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков та Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук провели зустріч з делегацією Світового Конгресу Українців на чолі з його Президентом Павлом Гродом. Під час зустрічі учасники обмінялися думками щодо продовження та посилення співпраці між парламентом України та Світовим Конгресом Українців.

Голова Верховної Ради подякував представникам СКУ за підтримку в питаннях збереження територіальної цілісності України і визволення окупованих територій Криму та Донбасу, за вагому допомогу на міжнародному рівні. «Добра співпраця, яка була раніше, залишиться, ми її й надалі розвиватимемо, — запевнив Дмитро Разумков. — Сподіваємося на плідну взаємодію на благо нашої держави». Глава парламенту також відзначив позитивну роль Світового Конгресу під час виборчого процесу як спостерігачів.

 Дмитро Разумков наголосив на незмінності курсу України до ЄС і НАТО та зазначив, що єдиною державною мовою є українська. Він також запевнив представників СКУ у підтримці молодіжних організацій, які «спрямовують свої зусилля на патріотизм, на розуміння державності та виховують молодих людей у любові до України».

Президент Світового Конгресу Українців привітав Дмитра Разумкова з обранням на посаду Голови Верховної Ради України і висловив підтримку новій команді. Павло Грод зазначив, що українці всього світу активно підтримують демократичні процеси в Україні та зацікавлені у розбудові потужної країни. Він також передав побажання з’їзду СКУ щодо підтримки української мови як державної, збереження курсу на ЄС і НАТО. Головними завданнями для українців всього світу він назвав подолання російської агресії проти українського народу, розбудову України й української діаспори у світі. «Демократичний світ дивиться на Україну великими зацікавленими очима», — зазначив він та закликав не зупиняти демократичні процеси у державі. Також Павло Грод наголосив на необхідності продовження зусиль, спрямованих на визнання Голодомору в Україні по всьому світу.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.