У районі терміново скликали засідання комісії з техногенної безпеки. За словами одного з учасників зборів, у членів комісії дуже мало інформації. Відомо тільки, що до арсеналу прибувають пожежні автомобілі та карети швидкої допомоги. Комісія доручила сільським радам підготувати місця для можливого розміщення евакуйованих. Станом на 13.30 у роботі комісії оголошено перерву. Без детальної інформації про подію немає можливості приймати рішення.

— Так гримнуло, аж хата затремтіла! — розповіла «Голосу України» одна з місцевих мешканок на ім’я Наталія. — У них там кожен день бухкає, але сьогодні рвонуло дуже сильно. А потім стовп диму стояв аж до неба.

За словами співрозмовниці, після того було ще зо три вибухи, але вже не такої великої сили. Приблизно о пів на першу дня все стихло. У райцентрі, а також сусідніх населених пунктах припинили заняття у школах, дітей відпустили по домівках. Як повідомив один з калинівчан, збільшився потік машин на виїзд з міста.

Кореспондент «Голосу України» телефонував декілька разів командиру арсеналу. Однак абонент не відповідає. На сайті Вінницької ОДА з’явилося коротке повідомлення такого змісту: «За інформацією Калинівської РДА, на території 48-го арсеналу виникло загорання сухої трави. Просимо усіх зберігати спокій і стежити за подальшими повідомленнями».

— Сидимо на чемоданах, — кажуть мешканці села Павлівка, що розташоване найближче до території складів арсеналу. — Ми вже навчені бідою 2017-го.

Нагадаємо, у ніч з 26 на 27 вересня 2017 року на калинівському арсеналі внаслідок пожежі здетонували боєприпаси. Руйнувань зазнали 80 відсотків будинків села Павлівка.

Фото: vezha.vn.ua