У середу на засіданні урядової ради з економічної політики Греції, на якому головував прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс, було розглянуто питання про продаж 30 відсотків акцій міжнародного аеропорту в Афінах, які належать державі. Члени комісії спростили процедуру повної приватизації аеропорту, усунувши всі бюрократичні бар’єри для майбутніх держателів цінних паперів.

Уряд уже доручив приватизаційному фонду Греції продовжити пошук потенційних інвесторів. Подача заявок на участь у торгах закінчується 30 вересня. Але за необхідності її може бути подовжено. Зараз заковика виникла з формуванням майбутньої ради директорів. Уряд хоче отримати в ньому два місця, і при цьому один із представників держави має стати головою ради. Решта власників акцій компанії «Міжнародний аеропорт Афін», яка була створена в 1996 році з метою будівництва, технічного обслуговування та експлуатації найбільшої повітряної гавані Греції, погодилися із цим. Але, як відреагують на таку умову нові інвестори, не відомо.

Тому Греція вирішила залучити до процесу приватизації авторитетних консультантів. Із усіх фінансових питань приватизаційний фонд одержуватиме поради від експертів лондонської філії німецького Deutsche Bank AG і грецького Eurobank Ergasias. Правові аспекти проекту узгоджуватимуться з консорціумом юридичних фірм Your Legal Partners і Drakopoulos Vassalakis, а фірму Arup Partnership обрано державою як технічного консультанта.
Міністр фінансів Греції Христос Стайкурас після засідання урядової ради з економічної політики заявив, що новий уряд почав виконувати свої зобов’язання з прискорення процесу приватизації об’єктів, і це дозволить залучити в скарбницю додаткові кошти.

Він наголосив, що ідеологічна й політична позиція правоцентристського уряду полягає в тому, що він «розглядає процеси приватизації як інструмент розвитку економіки за умови, що вони реалізуються за цілковитої прозорості й, в остаточному підсумку, в громадських інтересах і є не тільки засобом збільшення державних доходів».

Важливо зазначити, що міжнародний аеропорт Афін було відкрито в 2001 році. Він щорічно обслуговує 24 мільйони пасажирів, у тому числі 16,4 мільйона тих, які прилітає з-за кордону.