Черговий масштабний благодійний фестиваль «Мама+Я» відбувся в Дніпрі для понад чотирьох тисяч дітей-сиріт із Запорізької та Дніпропетровської областей. До його проведення було залучено більш як 200 меценатів.

За сприяння територіальних служб у справах дітей фестиваль відвідали юні запоріжці, які опинилися в складних життєвих обставинах та внаслідок цього перебувають у п’яти обласних центрах соціально-психологічної реабілітації, сироти з двох інтернатних закладів, прийомних сімей та дитбудинків сімейного типу, повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.

Неймовірна атмосфера панувала весь день, адже «Мама+я» відбувався у незвичному форматі — казковому. Алеї майстер-класів й інтерактивних локацій, як у Диснейленді, веселі аніматори з улюблених мультфільмів, цікаві фотозони дарували яскраві враження.

Головні локації — зіркові концерти від дітей, чемпіонат з футболу, виставка творчих робіт і веселі старти, під час яких журі визначало та нагороджувало переможців призами. Юних гостей свята оцінювали дует Rico Macho, Олександр Павлік, Юліана Купцова, стронгмени Сергій Конюшок та Олександр Лашин, футболісти Сергій Назаренко та Сергій Кравченко.

Окрім яскравих вражень, позитивних емоцій та заохочувальних призів запорізькі діти привезли додому й цінні подарунки — ноутбуки, оргтехніку та планшети.

Нагадаємо, що вже понад 13 років на теренах України успішно функціонує благодійний фонд «МАМА плюс Я», що допомагає дітям-сиротам, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу.

Із 2006-го за ініціативою фонду проводиться широкомасштабний фестиваль «Мама+Я», метою якого є соціалізація, профорієнтація та всебічний розвиток дітей-сиріт, надання їм адресної допомоги. Фестивалі, якими було охоплено майже 50 тисяч юних українців, проводилися в Дніпрі, Запоріжжі, Кропивницькому та Києві.

Фото департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.