На глядачів очікує прем’єра вистави «Одруження» за п’єсою Миколи Гоголя, яку поставив режисер із Харкова Олександр Аркадін-Школьник.

Друга і головна подія, яка ознаменує новий театральний сезон, — це проведення у Сєвєродонецьку Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «СвітОгляд», що триватиме з 17-го по 24 вересня. Цей театральний тиждень буде цікавим і насиченим.

У творчому огляді візьмуть участь десять українських театрів із різних міст України, а найбільше їх приїде з Києва, причому вперше.

Уперше на Луганщину приїдуть Київський театр українського фольклору «Берегиня» (вистава «Тіні забутих предків») і Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра з сучасною виставою «Клас». Перший театр зі Львова (колишній ТЮГ) також на Луганщині раніше не бував, а зараз привезе виставу «Прекрасні, прекрасні, прекрасні часи». Це про людей, які живуть в умовах війни.

Київський Молодий театр та Сумський обласний театр драми та музичної комедії привезуть сучасні вистави про досить цікаві психологічні аспекти життя окремих персонажів. Зокрема, кияни покажуть свою роботу «Точка зору». Жанр визначено, як «такий, якого не побачите», бо вистава йде у повній темряві. Директор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Сергій Дорофєєв називає цю постановку соціальним проектом, бо вона спрямована на те, щоб глядачі, у яких немає проблем із зором, на собі відчули стан людини, яка не може бачити. До речі, це єдина вистава, яку зіграють у залі Сєвєродонецького музичного коледжу.

Відкриють фестиваль господарі-луганчани, потім свої роботи покажуть Дніпровський муздрамтеатр і колеги з Маріуполя Донецької області, а завершить театральний тиждень Чернігівський театр ім. Тараса Шевченка «Комедією помилок» за Шекспіром. Цей театр луганські глядачі полюбили ще торік після показаної на «СвітОгляді» вистави «Ніч перед Різдвом». Вона мала шалений успіх у глядачів і була лідером їхніх симпатій. Є прогноз, що нова постановка чернігівців так само завоює аудиторію. У кожному разі, сєвєродонецький глядач чекає від своїх кумирів приємних несподіванок. А експертна рада фестивалю визначить переможців у номінаціях.

Луганська область.