Ось скільки ще подарунків разом з портфеликом отримала від «Янголів милосердя» одна з першокласниць.

Такі подарунки отримали діти, чиї батьки загинули, захищаючи державу від російських окупантів на Донбасі, в рамках акції «Збери першокласника до школи».

— Війна залишає не тільки руїни в містах і селах, вона руйнує людські душі. А найбільше від того страждають діти. Вони тільки починають жити, а на їхні голови уже звалився такий важкий тягар, — розповіла «Голосу України» керівник асоціації «Янголи милосердя» Ірина Давидовська. — Своєю акцією «Збери першокласника до школи» намагалися хоча б трохи зменшити їхній біль, додати у їхні серця бодай краплинку радості. Нагадати їм, що вони залишилися не одні, що є люди, які пам’ятають і про них, і про подвиг їхніх батьків.

До акції долучилися українці, котрі нині проживають у різних куточках Португалії. За словами Ірини Давидовської, приємно було дізнатися, що в деяких сім’ях кожен з родини придбав по портфелику. Керівник організації висловлює щиру вдячність усім тим, хто знайшов фінансові можливості й час для того, аби своїм благодійним вчинком зігріти серця дітей наших патріотів.

— Дарували не тільки портфелики, — каже Ірина Давидовська. — Їх наповнювали шкільним приладдям, дехто передавав іграшки, солодощі й навіть одяг. Словом, кожен портфелик вийшов з сюрпризом.

Списки першокласників надало волонтерам Міністерство у справах ветеранів. «Янголи…» безпосередньо спілкувалися в Україні з Вікторією Шинкаренко, членом Ради ветеранів названого відомства, а також волонтером Іриною Давидчук.

Завершили акцію складанням карти «Добрих справ». На ній позначили області, куди доставлено їхні подарунки. З’ясувалося, портфелики з Португалії надійшли до кожного регіону.

Лісабон.

Фото надано автором.