Тематичну виставку «За вашу і нашу свободу. 1968—2018» презентували в історико-культурному центрі «Совине гніздо» з нагоди відкриття в Ужгороді представництва Чеського центру, що діє в Києві при Посольстві Чеської Республіки.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, інформує його прес-служба, привітав присутніх та зазначив, що особливістю виставки є і те, що нею розпочинається святкування 1126-ї річниці Ужгорода та 100-річчя офіційної назви міста.

Директорка Чеського центру в Києві Луція Ржегоржікова, зокрема, розповіла про можливість вивчення чеської мови на сертифікованих курсах від центру.

«Чеський центр розширив свою діяльність до Ужгорода. Це представництво Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, які є в більшості країн Європи», — зазначила координаторка представництва Чеського центру в Ужгороді Любов Павлишин.

На 24 стендах можна ознайомитися з біографіями людей, які були репресовані радянською системою. Здебільшого це маловідомі особи, біографії яких заслуговують на увагу. Зокрема, тут є інформація і про ужгородського студента Романа Гриня, який теж брав участь у протестах проти введення радянських військ до Чехословаччини.

Триватиме виставка «За вашу і нашу свободу. 1968—2018» протягом двох тижнів.

Ужгород.