Захід присвячено Всесвітньому дню прибирання. Про це повідомили на сайті Київської міської державної адміністрації.

Організатором світової ініціативи є міжнародний рух «Let’s Do It! World», що об’єднує понад 20 мільйонів осіб із усіх куточків планети. В Україні його підтримує громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine». Цьогоріч, залучившись підтримкою колишніх Міністерства молоді та спорту й Міністерства екології та природних ресурсів, юні активісти закликають усіх небайдужих стати частиною екокоманди та вийти на масове прибирання 21 вересня.

«В акції беруть участь комерційні та некомерційні організації, компанії, державні установи, працівники яких приєднуються до акції виключно на рівні соціальної відповідальності, засоби масової інформації, відомі та пересічні громадяни», — зазначили на сайті КМДА.

Водночас у відомстві нагадали, що 2017 року в аналогічному заході взяли участь понад мільйон осіб з усіх областей України, а в 2018-му до прибирання в місті Дніпрі долучилася навіть президент Естонії Керсті Кальюлайд.

Зі свого боку представники Міністерства освіти і науки України закликають учнів та студентів теж підтримати світову ініціативу. Заохотити молодь вирішили мережевим челенджем та символічними подарунками. Умови участі прості: треба зібрати компанію друзів, прибрати територію на березі річки чи моря, зареєструватися та викласти фото до і після прибирання у Фейсбук із хештегом #Яприбрав_ТвояЧерга2. Першій тисячі учасників обіцяють у подарунок екосумки. Акція триватиме з 16 до 30 вересня 2019 року.