Процедуру, що дала старт роботам на території Вінницького індустріального парку, провели представник інвестора, виконавчий віце-президент компанії HEAD Геральд Скробанек, міський голова Сергій Моргунов та голова ОДА Валерій Коровій.

— Завод з виготовлення зимового спортивного спорядження у Вінниці буде найбільшим у світі, — зазначив Геральд Скробанек. — Тут створимо тисячу робочих місць. Будівництво розпочнеться навесні 2020-го. Через рік плануємо ввести в експлуатацію першу чергу підприємства і розпочати випуск продукції. Одночасно триватиме будівництво другої черги.

За словами пана Скробанека, перед тим, як зупинити вибір на Вінниці, фахівці оглянули шість українських міст. Із керівниками міської влади компанія HEAD підписала меморандум про співпрацю. У його рамках відкрили у Вінниці ІТ-офіс, площа якого 160 квадратних метрів. Геральд Скробанек повідомив: там уже працюють декілька людей. Уточнив, що набір персоналу в офіс триває. Адже їхня компанія поєднує в собі дві індустрії — промислову й ІТ-технологій. Таке поєднання сприятиме формуванню нової еліти менеджерів, із новим мисленням.

— Прихід інвестора з серйозним позитивним іміджем у світі — це не тільки кошти, а й авторитет місту, — переконаний Сергій Моргунов. — А присутність таких інвесторів дасть можливість розвивати Вінницький індустріальний парк, зміцнити власну економіку.

Компанія HEAD присутня у 85 країнах. Спеціалізується на виробництві спортивного обладнання для зимових видів спорту, а також тенісу та підводного плавання. Її бренд є найбільш упізнаваним у гірськолижному спорті.