Президент Словаччини Зузана Чапутова вчора на спільній прес-конференції з Президентом Володимиром Зеленським у рамках офіційного візиту до Києва заявила, що Словаччина підтримує продовження санкцій проти Росії. «Словаччина відповідно до позиції Європейського Союзу продовжує підтримувати санкції проти Росії, поки не буде виконано Мінських угод й Україна не відновить контроль над своєю територією», — зауважила словацький лідер. Вона також запевнила наших громадян, що її країна й надалі підтримуватиме Україну на шляху реформ і на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції.

Своєю чергою Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції із Зузаною Чапутовою висловив сподівання на підтримку Словаччини у рамках її головування в ОБСЄ, зокрема, що офіційна Братислава й надалі порушуватиме питання щодо деокупації Донбасу та Криму. Глава нашої держави додав, що завершення війни та визволення усіх українських територій — його головна місія як Президента України. «Повне і стале припинення вогню, остаточне розведення сил у районі Станиці Луганської, яке має бути належним чином верифіковане в ОБСЄ, — все це стане остаточним кроком на шляху до миру», — зазначив він.

Спільній прес-конференції передували перемовини під головуванням президентів України та Словаччини делегацій двох держав. Сторони обговорили питання покращення бізнес-клімату, збільшення інвестицій, боротьби з контрабандою, а також подальшого проведення реформ, інформує прес-служба В. Зеленського. Особливу увагу під час зустрічі було приділено боротьбі з контрабандою. Глави держав констатували, що Україна та Словаччина мають п’ять пунктів пропуску на кордоні, де потрібен контроль. Співрозмовники наголосили, що боротися з контрабандою потрібно на законодавчому рівні. Словацький Президент підтвердила, що це в інтересах обох країн.

Фото: president.gov.ua