Генеральна Асамблея ООН включила пункт про ситуацію на окупованих українських територіях у порядок денний сесійного тижня на рівні лідерів держав і урядів, який розпочнеться 23 вересня. Про це повідомило Постійне представництво України при ООН у Твіттері. Речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко у Фейсбуку назвав цю подію «незначною, але процедурною перемогою». За його словами, це рішення ухвалили 65 голосами «за», «проти» — 17.

«Включення пункту дасть змогу Україні та міжнародній спільноті «тримати руку на пульсі» ситуації на Донбасі та в Криму, точково обговорювати проблемні питання, а також ініціювати резолюції на підтримку зусиль з мирного врегулювання», — написав у Фейсбук речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, коментуючи включення пункту про ситуацію на окупованих українських територіях в порядок денний сесійного тижня на рівні лідерів держав і урядів Генасамблеї ООН.

До речі, Постійне представництво України при ООН у Твіттер виклало результат голосування, з якого випливає, що проти рішення висловилися Білорусь, Бурунді, Болівія, Венесуела, Вірменія, Зімбабве, Іран, Казахстан, КНДР, Куба, Лаос, М’янма, Нікарагуа, Росія, Сербія, Сирія і Філіппіни.