Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки спільно з незалежним аналітичним центром «Український інститут майбутнього» провів круглий стіл на тему: «Законодавче забезпечення реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу та реформування системи оборонних закупівель».

У роботі круглого столу взяли участь народні депутати України — члени комітету, представники Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Державного концерну «Укроборонпром», співробітники незалежного аналітичного центру «Український інститут майбутнього», Національного інституту стратегічних досліджень, експерти не-урядових громадських організацій.

Учасники круглого столу зосередили увагу на питаннях реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу країни, наголосили на необхідності зміни системи державного управління в сфері оборонно-промислового комплексу та системи оборонних закупівель для якісного переозброєння Збройних Сил України, сприяння відновленню економічного потенціалу країни. Також учасники круглого столу обговорили першочергові законодавчі зміни, необхідні для реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу країни.

Народні депутати проводять особисті прийоми

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Олександр Трухін у приймальні парламенту прийняв десять відвідувачів — жителів Автономної Республіки Крим, Дніпропетровської, Харківської областей та Києва. До народного депутата України звернулися пенсіонери, ветеран праці, підприємець та внутрішньо переміщена особа.

Під час особистого прийому відвідувачі порушили 21 питання. Серед них переважали питання соціальної політики та соціального захисту населення, фінансової, податкової, митної політики, економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньоекономічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва.

Скасування закону про імпічмент винесуть на голосування

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України розглянув проект постанови про скасування рішення парламенту від 10 вересня.

Зокрема, на засіданні було розглянуто проект постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як Закону України проекту закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент) (№ 1012 від 29.08.2019)», внесений народними депутатами України Михайлом Забродським, Ростиславом Павленком, Іриною Геращенко та іншими (загалом 13 підписів), № 1012-П від 11 вересня 2019 року).

Проект постанови спрямований на скасування рішення Верховної Ради України від 10 вересня 2019 року про прийняття в цілому як Закону України проекту закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент).

Також члени комітету розглянули лист першого заступника керівника апарату Верховної Ради України — керуючого справами Петра Боднара від 09.09.2019 № 15/11-1236 (154842) щодо розгляду та погодження комітетом проекту порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України.

За наслідками розгляду зазначених питань комітетом прийнято рішення та ухвалено проект постанови Верховної Ради України, який буде винесено на голосування.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.