Центр створено на базі Державного закладу «Госпіталь ветеранів «Лісова поляна» МОЗ України» в Пущі-Водиці. Днями тут відбулися презентації мультидисциплінарної команди центру, формату, методик роботи та перспектив розвитку.

Спеціалізація центру — лікування розладів, пов’язаних із бойовим стресом, наслідками черепно-мозкових травм, лікування залежності від психоактивних речовин.

Прикро, але велика кількість ветеранів під час проходження служби отримали черепно-мозкові травми у вигляді струсів, забоїв чи «контузій», які не були офіційно діагностовані, тож не пройшли відповідного лікування. Залишкові явища таких уражень мають довготривалий перебіг та погіршують якість життя і самих травмованих, і їхніх близьких.

Ключовим завданням центру є створення системи психологічної реабілітації ветеранів та їхніх родин шляхом впровадження кращих світових досвідів та подальшого розгортання мережі регіональних центрів у всіх областях України на базі наявних госпіталів.

А вони конче необхідні. Адже, як свідчить статистика, в Україні з 1,2 мільйона ветеранів вагома частина потребують системної допомоги чи періодичного медико-психологічного обстеження і супроводу.