Незалежні журналісти з Латвійської Республіки продовжують працювати над документальним проектом про Попаснянський район та його відновлення після активної фази російської агресії. Ще раніше вони вже провели низку інтерв’ю та зйомок, а цього разу, взявши участь у святкуванні Дня міста Попасної, вирішили поспілкуватися з місцевими дітьми. Зокрема, зустрілися зі старшокласниками Попаснянської загальноосвітньої школи № 24 (на знімку) та побували в опорному загальнонавчальному закладі «Попаснянська загальноосвітня школа № 1».

Персонажем фільму про прифронтове місто на Луганщині стане також французький художник-мураліст Жульєн Маланд. За сумісництвом він є куратором проекту «Back to School! Ukraine», що був частиною великого проекту ЮНІСЕФ «Виховання толерантності та відновлення через мистецтво», і у 2017 році створив у Попасній свій перший мурал, а за тиждень відкрив мурал «Попаснянська гойдалка» на СШ № 1. Пан Жульєн поділився з латвійськими журналістами своїми творчими планами, які вже почав втілювати у Попасній.

Документальний проект проходить у рамках укладеного Меморандуму про співпрацю між Попаснянською райдержадміністрацією та Огрським крайовим самоврядуванням Латвійської Республіки.

Луганська область.