Група E. «Наполі» (Італія) — «Ліверпуль» (Англія). 2:0. «Зальцбург» (Австрія) — «Генк» (Бельгія). 6:2.
Група F. «Інтер» (Італія, Мілан) — «Славія» (Чехія, Прага). 1:1. «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — «Барселона» (Іспанія). 0:0.
Група G. «Ліон» (Франція) — «Зеніт» (РФ, Санкт-Петербург). 1:1. «Бенфіка» (Португалія, Лісабон) — «РБ Лейпциг» (Німеччина). 1:2.
Група H. «Челсі» (Англія, Лондон) — «Валенсія» (Іспанія). 0:1. «Аякс» (Нідерланди, Амстердам) — «Лілль» (Франція). 3:0.

Відомо, що «Наполі» — солідний клуб, і тренер у нього знаменитий — Карло Анчелотті. Колись Андрія Шевченка тренував у «Мілані». Але і суперник його зірковий — «Ліверпуль», чинний переможець Ліги чемпіонів, на чолі з авторитетним Юргеном Клоппом.

Гості володіли ініціативою, неаполітанці добре захищалися, чекали свого шансу. І він настав наприкінці матчу — «Неаполь» завдав подвійного переможного удару (Дріс Мертенс, 82 (пенальті) і Фернандо Льоренте, 90+2).

***

На стадіоні «Джузеппе Меацца» в Мілані мало не сталася сенсація. «Спарта» відкрила рахунок на 63-й хвилині, відзначився нігерійський легіонер пражан Пітер Олаїнка. І цей рахунок зберігався до останніх хвилин. Але «Інтер» усе-таки врятувався в доданий час — відзначився Ніколо Барелла (90+2).

***

«Барселона» поїхала з Дортмунда з очком. Ліонель Мессі не проходив передсезонну підготовку, провів лише три-чотири повноцінні тренування, тому ще не набрав потрібної форми. Вийшов на поле тільки на 59-й хвилині. І замінив він наймолодшого дебютанта каталонців у єврокубках 16-річного Ансу Фаті (на знімку) (уродженець Гвінеї-Бісау), котрого вже називають спадкоємцем великого аргентинця.

Фото uefa.com