Понад півтори тисячі учасників та гостей із різних куточків України зібрав четвертий патріотичний фестиваль «Криївка Перця», що відбувся минулої неділі на території Цуманської ОТГ Ківерцівського району на Волині. Захід покликаний сприяти національно-патріотичному вихованню молоді, а також вшануванню всіх захисників України, які воювали та воюють за її незалежність.

Однією з центральних подій фестивалю стала історична реконструкція бою Української повстанської армії з підрозділом вермахту, відтворена групою військово-історичної реконструкції «Азимут». Участь у фестивалі взяли аматорські колективи міст Луцьк, Ужгород та сусідніх ОТГ, а також Державний академічний Волинський народний хор.

На території проведення фестивалю діяла фотовиставка «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка». Долучилися до організації заходу й працівники однойменного Ківерцівського національного природного парку, які провели екскурсію для школярів на Перцеву гору — місце останньої криївки воїна УПА Василя Перця (Чепелюка), а вихованцям Волинського обласного центру спорту та екскурсій влаштували експедицію з дослідження природи та історії Цуманської пущі.

Гостей частували стравами народної кухні. А з настанням сутінок запалала ватра і фестиваль продовжився українською дискотекою.