Дослідивши їх, науковці припустили, що їм понад двісті років, і зарахували їх до пам’яток архітектури часів князів Любомирських.

Ентузіасти з управління культури і туризму виконкому Рівненської міськради написали проект та виграли грантове фінансування від ЄС у 443 тисячі євро на відновлення підземних ходів та пристосування їх під квест-кімнати. Співфінансування з міського бюджету — 10 відсотків від грантової суми. З серпня почалися будівельні та реставраційні роботи, про що розповів начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко.

«Група столичних реставраторів завершує відновлення старовинної кладки, після чого за допомогою процедури ін’єктування уся підземна конструкція, вік якої сягає 250 років, буде остаточно скріплена спеціальним розчином — можна буде не хвилюватися щодо збереження унікальної архітектурної пам’ятки. Щодо будівельних робіт, то вони йдуть навіть з деяким випередженням графіка. Завершити їх ТзОВ «Реноме-Євробуд» обіцяє до середини червня наступного року.

Проект «Таємничі підземелля Рівного» продовжує роботу над пошуком нових історичних і археологічних сенсацій. У жовтні територію довкола палацику «На Гірці» буде досліджено георадаром. Прилад фактично «просвічує» ґрунт на глибину до 20—30 метрів, чого достатньо, щоб віднайти залишки старовинних фундаментів чи підземних ходів.