Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка закликав не робити передчасних висновків щодо пожежі, яка сталася у ніч на 17 вересня під Києвом у будинку Валерії Гонтаревої.

«Не треба якихось передчасних висновків щодо того, що там було, хто винен або хто може бути винен. Давайте дочекаємося результатів, хоча б попередніх. Наразі під керівництвом прокуратури поліцією проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення дійсних обставин пожежі та перевірку всіх можливих версій у справі. Кримінальне провадження порушене за фактом умисного знищення майна, його розслідування взято на контроль керівництвом Генеральної прокуратури», — зазначив він учора ЗМІ.

Нагадаємо, що у селищі Гореничі під Києвом невідомі спалили будинок екс-голови НБУ, кинувши пляшку із запальною сумішшю. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

В Офісі Президента заявили, що пожежа у будинку Гонтаревої — зухвалий злочин, швидке розкриття якого має стати пріоритетом у роботі правоохоронних органів. А вже згодом прес-центр СБУ повідомив, що Президент Володимир Зеленський доручив главі СБУ Івану Баканову приєднатися до розслідування цього злочину.

Фото: radiosvoboda.org