«Я абсолютно переконаний, що нам потрібно зосередитися на зростанні зараз і шукати спільні рішення замість того, щоб витрачати наші ресурси на знищення одне одного. Тож я дуже позитивно ставлюся до риторики, спрямованої на пошук компромісу», — заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук в інтерв’ю авторитетному міжнародному виданню «Financial Times» у справі «ПриватБанку».

Прем’єр-міністр також зауважив, що ухвалення будь-яких рішень у справі «ПриватБанку», які будуть невигідні державі, зокрема повернення банку його колишнім власникам, може негативно позначитися на майбутній співпраці України з Міжнародним валютним фондом. «Яке б рішення ми не знайшли, ми маємо знайти його спільно з МВФ», — запевнив Олексій Гончарук.

Пізніше на своїй сторінці у Фейсбуці очільник уряду додатково роз’яснив свою позицію з цього приводу: «Зранку вийшла стаття в «Financial Times», в якій я коментую справу «ПриватБанку» та нібито наголошую, що ми шукаємо компроміс у цьому питанні.

Статтю одразу передрукували українські ЗМІ, які від себе додали, що уряд веде переговори з пошуку компромісу з цього питання. Щоб уникнути подальших маніпуляцій та розголосу, хочу розставити крапки над «і»: уряд уважно вивчає ситуацію навколо «ПриватБанку» (в тому числі і перемовини з колишніми його власниками, які проводились попередньою незалежною наглядовою радою банку). Жодних перемовин уряд ні з ким не веде», — підкреслив О. Гончарук.