Ордери на довгоочікуване житло та ключі від квартир кропивничанам вручають міський голова Андрій Райкович (у центрі) і секретар міської ради Андрій Табалов.

Це перше за понад 20 років житло, збудоване в обласному центрі за кошти громади й отримане черговиками безплатно.

Дев’ятиповерхівка має 18 однокімнатних, 27 двокімнатних і 9 трикімнатних квартир із власним автономним опаленням. Будинок утеплено, є сучасний ліфт. Будівництво стало громаді в 35 млн грн і тривало три роки, повідомила прес-служба міської ради.

Щасливими власниками житла стали містяни, серед яких є черговики із сорокалітнім стажем. Десять квартир у новобудові отримали працівники закладів охорони здоров’я. Після 10 років стажу вони матимуть можливість приватизувати отримане житло.

Міська влада пішла на такий крок, щоб, зокрема, стимулювати важливих для обласного центру фахівців.

Новобудова розташована в мікрорайоні, що має всю необхідну інфраструктуру: заклади освіти, охорони здоров’я, культури, торговельну мережу і гарну транспортну розв’язку.

«Мрію, щоб у нашому місті таких будинків було не один на рік, а хоча б по три, — зауважив міський голова Андрій Райкович. — Що більше будівельних кранів працюватимуть на всю потужність у Кропивницькому, то кращим буде майбутнє нашого рідного міста».

Місто повинно розбудовуватись, розвиватись, ставати комфортнішим для своїх жителів, переконаний секретар міськради Андрій Табалов. Житлові будинки за бюджетні кошти не зводились у місті майже тридцять років, квартирна черга не рухалася. Тому, коли з’явилась реальна можливість звести на місці старої недобудови новеньку багатоповерхівку, депутатський корпус одразу підтримав таку ініціативу.

У планах на наступний рік — початок будівництва за кошти міського бюджету ще однієї багатоповерхівки.

Фото з офіційного сайту міської ради Кропивницького.