У своєму сотому матчі в єврокубках (проти «Реала») аргентинський форвард ПСЖ Ангель Ді Марія забив два м’ячі (24-й і 25-й).

Група А. «Брюгге» (Бельгія) — «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул). 0:0. ПСЖ (Франція) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 3:0.
Група В. «Олімпіакос» (Греція, Пірей) — «Тоттенгем» (Англія, Лондон). 2:2. «Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Црвена Звезда» (Сербія, Белград). 3:0.
Група D. «Байєр» (Німеччина, Леверкузен) — «Локомотив» (РФ, Москва). 1:2. «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид) — «Ювентус» (Італія, Турин). 2:2.
Група С. «Динамо» (Хорватія, Загреб) — «Аталанта» (Італія, Бергамо). 4:0.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Манчестер Сіті» (Англія). 0:3. Голи: Магрез, 25. Гюндоган, 38, Жезус, 76.

«Шахтар»: П’ятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Патрік (Маркос Антоніо, 74), Степаненко, Марлос, Тайсон, Соломон (Коноплянка, 46), Мораес (Дентіньо, 77). Тренер — Луїш Каштру.
«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер (Конселу, 81), Фернандіньо, Отаменді, Зінченко, Гюндоган, Родрі (Менді, 83), де Брейні (Бернардо Сілва, 78), Магрез, Жезус, Стерлінг. Тренер — Госеп Гвардіола.

Рефері — Артур Діаш (Португалія).

Харків. ОСК «Металіст». 36 675 глядачів. 11 градусів.

З перших хвилин, як і очікувалося, гості запропонували високий темп. Вони взяли в облогу ворота «Шахтаря». Але той дуже старанно оборонявся великими силами. Однак у середині тайму футболісти «МС», не без допомоги суперника, зробили першу пробоїну в донецькому мурі. Кривцов не встиг швидко піднятися з газону і відновити оборонну лінію. Тому Магрез уникнув офсайду і добив м’яча після того, як його парирував П’ятов.

Гра в атаці у «гірників» явно не клеїлася. Однак під кінець тайму вони таки мали нагоду зрівняти рахунок. Індивідуальний прохід здійснив Тайсон, котрий здолав чималу дистанцію майже від центра поля і до карного майданчика гостей. Потім капітан господарів вивів на ударну позицію Мораеса, але той зблизька пробив у воротаря.

І вже за якусь хвилину гості покарали «гірників» за таке марнотратство. Магрез прорвався правим флангом і точною передачею низом у центр вивів на ворота Гюндогана. А той впевнено пробив у ближній кут воріт П’ятова.

Другий тайм принципово нічого не змінив. Не посилила гру господарів поява на полі новачка колективу досвідченого Коноплянки. «Шахтар», на жаль, зламати перебіг гри не зміг. А от «Манчестер Сіті» продовжував активно організовувати моменти. І забив ще раз, коли господарі захопилися атакою, втратили м’яч (Марлос) і троє манчестерців вискочили на одного оборонця. Після передачі де Брейні справу завершив Жезус ударом низом.

Одне слово, клас команд непорівнянний. Вони грали явно на різних швидкостях. Утім, варто розуміти, що «Шахтар» зустрічався з однією із найсильніших команд світу. Тому руки не варто опускати, а, зробивши серйозні висновки, треба готуватися до інших матчів. Попереду ще п’ять поєдинків. І можна постаратися виправити ситуацію. Хоча зробити це буде дуже складно.

Он загребське «Динамо» вдома розбило «Аталанту» і показало, що має плани вийти з групи. Однак у наступному матчі в Бергамо проти «Шахтаря» ми побачимо іншу «Аталанту».

Після цього туру настрій не найкращий не лише у «гірників» і клубу з Бергамо. Світовий гранд мадридський «Реал» також зазнав нищівної поразки в поєдинку проти ПСЖ у Парижі. Такий сьогодні футбол...

Фото uefa.com