Познайомитись із найпотужнішим підприємством західного регіону вирішили зо три десятки студентів 2-4 курсів, які є учасниками першої науково-практичної лабораторії із висвітлення роботи АЕС «Атомна журналістика», створеної цьогоріч у місті Рівне на базі факультету журналістики МЕГУ.

За словами засновника і керівника лабораторії — доцента журфаку МЕГУ, автора чотирьох книг про РАЕС Віктора Мазаного, новостворена лабораторія почала діяти як відповідь на нові виклики у сфері об’єктивного інформування громадськості про діяльність діючих АЕС.

— Лабораторія є інструментом ефективної підготовки майбутніх журналістів, які будуть компетентно висвітлювати тематику атомної енергетики в ЗМІ. Базовими АЕС для навчання є Рівненська та Хмельницька, — відзначив Віктор Мазаний.

Після екскурсії молодь зустрілася з гендиректором РАЕС Павлом Павлишиним (на знімку) та мала змогу почути вичерпні відповіді на усі запитання щодо роботи стратегічного для країни об’єкта. Зокрема, студентів цікавив процес організації на РАЕС ядерних знань, відповідність електростанції світовим стандартам, динаміка зниження числа подій на підприємстві, перспектива будівництва п’ятого енергоблоку та використання палива Westinghouse на РАЕС та багато іншого.

Вікторія ЛЕОНОВА, керівник прес-центру Рівненської АЕС.

Фото надані автором.