На центральній площі в Бережанах відбувся І Міжрайонний кар’єрний форум «Профорієнтація-2019», організований службою зайнятості разом із місцевими органами влади, закладами освіти, військовими, роботодавцями, за участю представників Бережанського, Підгаєцького, Зборівського, Козівського районів області.

Школярі та їхні батьки, освітяни, — усі, кого цікавило щось нове, або ті, хто не визначився з професією чи навчальним закладом, шукали тут ідеї для бізнесу, однодумців та ділових партнерів. У цілому на форумі діяли дев’ять локацій, де представили понад 30 професій.

«Ситуація на ринку праці України вимагає проведення активної системної профорієнтаційної роботи з населенням у співпраці з соціальними партнерами та роботодавцями. Це система заходів, спрямованих на запобігання молодіжному безробіттю та уникнення дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили. Майже 20 тис. осіб, третина з яких молодь до 35 років, цього року отримали в службі зайнятості Тернопільщини профорієнтаційні послуги, — розповів директор обласного центру зайнятості Василь Олещук. — Фахівці нашої служби надають індивідуальні консультації, здійснюють тестування, проводять активну роботу з батьками школярів, освітянами тощо. Цьогоріч започаткували широкомасштабні Міжрайонні кар’єрні форуми «Профорієнтація-2019» на базі міст обласного підпорядкування. А саме, в Чорткові, Бережанах та Кременці».