У рамках сесійного тижня Генеральної Асамблеї ООН на рівні лідерів держав і урядів, який розпочнеться 23 вересня, має відбутися зустріч Президентів України та США Володимира Зеленського та Дональда Трампа. Про це повідомив американський віце-президент Майк Пенс під час телефонної розмови із главою нашої держави в середу. «Обговорювали зустріч Президента Трампа з Президентом Зеленським, яка має відбутися наступного тижня на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку», — йдеться в заяві на сайті Білого дому.

Майк Пенс у телефонній розмові з Володимиром Зеленським також підтвердив непохитну відданість США суверенітету і територіальній цілісності нашої держави, інформує прес-служба Білого дому. Він позитивно оцінив адміністрацію українського Президента «за сміливі дії щодо боротьби з корупцією шляхом законодавчих реформ та запропонував повну підтримку США цим зусиллям».

Зі свого боку глава нашої країни, повідомляє його прес-служба, подякував Майку Пенсу за особисту роль в ухваленні рішення про продовження програми безпекової допомоги Україні та висловив сподівання, що наступного року обсяги такої допомоги з боку США лише зростуть. Сторони констатували плідний розвиток українсько-американської співпраці у сфері енергетики та висловилися за її подальше активне розширення. Було також наголошено на обопільному задоволенні високим рівнем політичного діалогу між Україною та США на найвищому рівні.