Вони проходили в кілька етапів: спочатку — окремі зустрічі представників Єврокомісії з українською та російською делегаціями. По обіді відбулися перемовини в тристоронньому форматі.

Коли верстався номер, інформації про те, чим завершилися газові переговори, не було. Напередодні речник президента РФ Дмитро Пєсков радив не чекати результатів від цієї зустрічі. Принаймні коментуючи зустріч у Брюсселі, він заявив: «Не варто очікувати від цієї зустрічі якихось конкретних домовленостей. Безумовно, там потрібно провести ще багато копіткої роботи».

Однак часу для цієї «роботи» вже практично не залишилося. Якщо нову угоду не буде підписано, вже з 1 січня 2020 року Україна не зможе здійснювати транзит російського газу до Європи. Головні розбіжності сторін полягають у тому, що Україна наполягає на укладанні 10-річної угоди, що базуватиметься на європейських правилах і стандартах, і в цьому, як заявили в Місії України в ЄС після завершення перемовин нашої делегації з ЄК, позиції з європейськими партнерами збігаються. Росія хоче продовжити транзит лише на рік і на своїх умовах.