Суперліга відбулася на тернопільському міському стадіоні вперше. Разом зі збірною Тернополя й Рівного у заключному турі змагалися спортсмени із Харкова, Львова та Києва.

Після завершення одноденної гри визначилися переможці. Команда «West Giants» посіла друге місце на фінальному етапі та третє за підсумками всіх чотирьох турів. Перші у підсумковому чемпіонаті — харківська команда «Legion XIII», другі — «Lviv Tigers».

Останньою в таблиці була столична команда «Kyiv Rhinos».

Як повідомив менеджер «West Giants» Володимир Курило, змагання на тернопільському стадіоні були насиченими, а вболівальники залишилися задоволені. Команди, а від кожної грало по 13 спортсменів, влаштували на стадіоні справді видовищну гонитву за м’ячем. Тому спостерігати за такою грою було цікаво. Хотілося стежити за кожним моментом, аби не пропустити, як м’яч невпинно переходить із рук у руки, змінюючи господарів. Загалом заключний етап чемпіонату складався із шести ігор. А тур тривав майже п’ять годин. Два тайми мали по 15 хвилин. У підсумку всі гравці-переможці отримали медалі, а команди — грамоту.

Повболівати за тернопільських спортсменів прийшов і громадсько-політичний діяч Степан Барна, який уже кілька років поспіль працює над тим, аби регбі ставало дедалі популярнішим.

Захоплива гра регбіліг припала до вподоби і директору з маркетингу «Опілля» Володимиру Гомівці, якого цей вид спорту зацікавив своєю динамічністю. «Таке цікаве змагання не може не привернути увагу. Особливо, якщо спостерігати, як гравці доходять до середини поля, витримуючи натиск суперників. За лічені хвилини м’яч уже встигає побувати у стількох руках. Аби займатися таким спортом, треба бути дуже спритним і сильним. Варто розвивати у нас цей видовищний спорт, який допомагає підтримувати тіло в чудовій фізичній формі. Підприємство «Опілля» неодноразово матеріально допомагало тернопільським регбістам та робитиме це й надалі, адже хочеться частіше бачити змагання з регбіліг на тернопільському міському стадіоні», — підсумував Володимир Гомівка.

Тернопільська область.

Фото Влада КРАВЧУКА, надано прес-службою корпорації «Опілля».