Учасники акції маршем пройшли від Михайлівської площі через Європейську до Офісу Президента, щоб нагадати, наскільки серйозна ситуація із забрудненням по всій країні. Протестні акції приурочено до спеціального саміту ООН з питань клімату, що має відбутися 23 вересня у Нью-Йорку.

На ньому лідери з понад сотні країн зберуться, щоб обговорити національні внески кожної держави по скороченню викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Київський марш також вимагав ефективної екологічної політики. А поки що столична влада та рятувальники вже кілька тижнів борються із задимленістю і смородом на лівому березі. В Києві відучора також діє заборона із сьомої до десятої ранку на в’їзд вантажного транспорту з боку Борисполя. У такий спосіб у КМДА сподіваються зменшити вплив вихлопних газів на стан довкілля. Водночас скарги мешканців лівого берега на дим і сморід у повітрі останніми тижнями, кажуть київські посадовці, можуть бути пов’язані також із пожежами в області. За даними ДСНС, горить трава, поклади торфу і стихійні сміттєзвалища. До речі, станом на 17 вересня найбільший рівень забруднення прилади зафіксували на Харківському масиві, на другому місці в антирейтингу — Печерськ.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.