На знімку: під час відкриття виставки-ярмарку.

Щось є символічне в тому, що XVІІІ Міжнародну туристичну виставку-ярмарок «Тур’євроцентр-Закарпаття-2019» відкрили в історико-культурному комплексі ХVІІІ століття «Совине гніздо». Цей уже традиційний форум є бізнес-майданчиком, на якому обговорюються найважливіші питання розвитку туристичної галузі, а підприємці мають змогу представити асортимент своїх видів туристичних послуг.

За словами заступника голови ОДА Олексія Гетманенка (на знімку: крайній зліва), який привітав учасників, — Закарпаття вже 18 років поспіль на таких форумах зустрічає гостей з усієї України та Європи. Тепер останніх найбільше: 11 угорських, дві словацькі і чеська туристичні організації.

Карпатський регіон і Закарпатська область, зокрема, є найвідвідуванішим краєм в Україні. І це спонукає демонструвати туристам не лише хорошу інфраструктуру, а й постійно вдосконалюватися в усіх сферах. Завдання Закарпаття — бути містком для співпраці європейських і українських туркомпаній.

Упродовж дня роботи туристичної виставки-ярмарку її учасники та гості мали змогу відвідати майстер-класи з приготування закарпатських страв, виготовлення виробів народних промислів, продегустувати вина, сирну продукцію та медопродукти, переглянути туристичні відеоролики, взяти участь у різноманітних розіграшах. Для найменших відвідувачів працювала дитяча локація (дитячі дерев’яні велосипеди, великі шахи та пазли, лицарі та ходулісти).

Загалом у рамках Міжнародного туристичного тижня, інформує прес-служба ОДА, який розпочався 19 вересня і триватиме до 27, в усіх районах і містах відбуватимуться різноманітні заходи.

Фото прес-служби ОДА.