Вогонь, за деякими даними, розпочався у крилі, де знаходяться адмінприміщення, звідкіля перекинувся на дах. Полум’я швидко поширилося покрівлею, яка мала дерев’яні перекриття і була вкрита шифером. Суха покрівля згоріла швидко і повністю.

Рятувальники оперативно провели евакуацію пацієнтів та медпрацівників госпіталю до Луцької міської клінічної лікарні. Загалом евакуйовано 91 особу, з яких сім важкохворих та 11 працівників госпіталю. Слід відзначити таксистів служби «579», які безплатно перевозили хворих. До гасіння пожежі, яка охопила площу поблизу, було залучено 12 одиниць техніки з Луцька, а також міст Ківерці та Рожище.

Пожежу гасили дві години — аж до п’ятої ранку. Постраждалих немає.

Випадок прикрий ще й тим, що Луцький гарнізонний госпіталь розташований в історичній будівлі, якій майже триста років. В 1729-1849 роках тут розмістився монастир ордену Тринітаріїв, в 1849-1869 — різні підрозділи Луцької міської управи, а з 1869-го по 1939-й — окружний суд. Саме в цьому приміщенні у 1934 році відбувся політичний процес над 57 членами Компартії західної України, про який тоді писали всі газети світу. З липня 1960-го будинок використовується під військовий госпіталь. Як пам’ятка архітектури він перебував під охороною держави з серпня 1986-го.