Там діти станцювали, щоб привернути увагу до булінгу (цькування, упереджене ставлення у навчальних закладах. — Ред.) як актуальної шкільної проблеми, котра загострюється останніми роками.

Учні з 17 шкіл міста через колективний танок у центрі Чернівців намагалися привернути увагу до цього негативного явища. В рамках проекту «Я маю право», впродовж тижня, учням про булінг розповідали патрульні поліцейські. Також школярам читали лекції про першоджерела булінгу, причини його виникнення, особливості перебігу, види, профілактику та шляхи подолання. Це було цікаво та повчально і для вчителів. Поліцейські розповіли, як захистити себе у разі виникнення подібних ситуацій. Як протистояти, куди оперативно звертатися.

Другий флешмоб — «Всі діти рівні — всі талановиті!» — зорганізували учні «Чернівецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 2. Він відбувся у рамках інклюзивного проекту «Світ очима дітей» та за підтримки Українського культурного фонду.

Дівчата з ансамблю «Калинонька» теж на Соборній площі Чернівців на камери виконали жестову пісню «Рідна земля». На підтримку забезпечення рівних умов доступу та широкого залучення дітей з інвалідністю до всіх сфер життя. До цього вони закликали керівництво міста та його громаду.

У Чернівцях щодо інклюзії є ще багато нерозв’язаних проблем, тому втручатися доводиться дітям.