Під час 26-го Book Forum відомі громадські діячі, письменники, гості міста взяли участь у правозахисній акції «Лист з-за грат. Письменницький марафон на підтримку українських заручників Кремля».

Першому слово надали режисеру і письменнику Олегу Сенцову (на знімку). «Я дякую всім львів’янам та представникам інших країн, які нас підтримали і завдяки яким ми опинилися на волі. Але боротьба триває за інших наших полонених, які перебувають у Криму, Росії та на Донбасі. Я впевнений, що ми зможемо повернути наших хлопців додому», — заявив Олег Сенцов.

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко зазначив, що дуже важливо, аби голос тих, хто прийшов цього разу до пам’ятника Івану Франку, почув увесь світ, щоб наші політв’язні відчули цю підтримку.

За неофіційними даними, майже 600 українців залишаються в російському полоні. Підтримати їх прийшли Мирослав Миронович, Ольга Герасим’юк, Андрій Курков, Римма Зюбіна, Вахтанг Кебуладзе, учасники книжкового форуму.

Діалог Олега Сенцова з львів’янами продовжився у Львівській національній філармонії, де відбулася презентація його книги «Маркетер». Це збірка автобіографічної прози, написана у російських казематах. Автограф-сесія з письменником тривала понад дві години.

Фото прес-служби  міськради.