Учасницями міжнародної зустрічі Technovation World Pitch, що відбулася в Сан-Франциско (США), стали учениці запорізьких шкіл. Захід проводився для молодих дівчат віком від 10 до 18 років, які хочуть змінити світ за допомогою ІТ-технологій.

Представниці Запорізького краю — переможці ІТ-проекту «Technovation Challenge Ukraine» — команда дівчат під назвою «PrOVE IT». До неї входять: Варвара і Прасков’я Овчаренко, Єлизавета Еренбург, Ольга Табунщик та їхні наставники Дар’я Табунщик і Галина Володимирівна Табунщик (професор кафедри програмних засобів Запорізького національного технічного університету).

Проект «Technovation Challenge Ukraine» був започаткований у 2017 році з метою залучення дівчат України віком 10—18 років до міжнародного ІТ-конкурсу, а також набуття навичок, які необхідні, щоб стати технологічними підприємцями і лідерами.

Цього року команда «PrOVE IT» мала можливість продемонструвати дівчатам із різних країн свій мобільний додаток «Meal for Will». Метою програми є поєднання ресторанів і супермаркетів із волонтерськими організаціями, які опікуються безпритульними, щоб допомагати в боротьбі з бідністю і не викидати харчі.

Інформація департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.