Фестиваль старовинної музики «Фортеця Унґ», присвячений музичній культурі минулих часів, розпочався в історико-культурному центрі XVIII століття «Совине гніздо» в Ужгороді. На огляд талантів і зберігачів мистецтва минувшини, що триватиме до 28 вересня, приїхали музиканти з різних міст України, а також зі Швеції та Бельгії.

Міська влада вважає, що фестиваль вподобають, він стане традиційним і проводитиметься у «Совиному гнізді», де просторі зали та хороша акустика. «Фортеця Унґ», за словами організаторів, має на меті привернути увагу до культурно-історичної спадщини Карпатського регіону, а також започаткувати в Ужгороді практику інтернаціональної співпраці музикантів.

У програмі, крім концертів, різноманітні заходи, що будуть цікавими і професіоналам, і учням, студентам музичних, культурно-мистецьких навчальних закладів, всім, хто цікавиться історією культури і музики. Особливістю є те, що учасники фестивалю виконують музику на історичних інструментах (сучасних копіях музичних інструментів, що використовувалися у тодішній практиці).