Роботи з утеплення стін, заміни вікон, встановлення індивідуального теплопункту коштували 7,2 млн грн. 

Відсотки за взятий мешканцями кредит у 6,5 млн повністю компенсували з міського та державного бюджетів. Затрачені кошти окупляться за два роки.

У Львові четвертий рік діє програма «Теплий дім», якою вже скористалися мешканці 129 будинків, повідомила прес-служба міськради. ОСББ і ЖБК отримали 164 кредити на понад 74 млн грн. Із міського бюджету відшкодовано 11,4 млн. Завдяки міській програмі можна повернути до 30% максимального розміру основної суми кредиту, але не більш як 400 тис. грн.

«Тепловтрати у наших будинках досить великі. Тому термомодернізація — ключове завдання, що дасть мешканцям змогу економити на платі за енергоносії та зменшити витрати газу. Тому ми дофінансовуємо такі програми, як «Теплий дім», — розповів міський голова Львова Андрій Садовий під час огляду будинку на вулиці Патона, 27. — Майже 50% економії коштів на опалення — найкращий аргумент». Він вважає, що кращої форми, ніж ОСББ, для обслуговування будинків нема. Під кінець року у місті діятиме майже 1,5 тис. таких об’єднань.

Фото прес-служби міськради.