Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, керівник апарату Верховної Ради України В’ячеслав Штучний.



Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі, депутат Палати представників Парламенту Японії, голова Конституційної комісії Парламенту Японії, Голова Парламентської Асоціації дружби «Японія—Україна» Ейсуке Морі.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів зустріч із делегацією Палати представників Парламенту Японії на чолі з Головою Парламентської Асоціації дружби «Японія—Україна» Ейсуке Морі.

Глава українського парламенту подякував гостям з Японії за підтримку в питаннях міжнародного та економічного спрямувань: «Хочу подякувати за сталу, постійну та ефективну підтримку. У міжнародних та економічних питаннях, що пов’язані з реформуванням нашої держави, в питаннях територіальної цілісності та повернення тимчасово окупованих територій. За позицію, пов’язану з анексованим Кримом та окупованим Донбасом».

Дмитро Разумков зазначив, що плідні взаємовідносини, які склалися між Україною та Японією, розвиватимуться і покращуватимуться з урахуванням багатьох спільних чинників в обох державах. «Ми прагнемо розвивати дружні відносини зі всіма країнами, які так само, як і ми, прагнуть миру, демократії і розвитку», — наголосив він.

На переконання Голови Верховної Ради, обмін наявним досвідом та знаннями у питаннях безпеки, використання атомної енергії та впровадження реформ буде корисним для обох країн. Зокрема, наголосив він, важливими будуть досвід Японії у механізмах використання природних ресурсів та обмін технологіями використання природних багатств. «Україна готова до співпраці, до поглиблення відносин і конструктивної взаємодії між Україною та Японією, — зазначив Дмитро Разумков. — Ми завжди відкриті для діалогу та спільних проектів. Сподіваюсь, будемо ефективними у співпраці».

Своєю чергою Ейсуке Морі, який очолює групу дружби з Україною, зазначив, що метою візиту є ознайомлення з роботою Верховної Ради, конституційними процесами та розширення двостороннього співробітництва з українським парламентом. «Я впевнений у створенні міцного партнерства у майбутньому, — заявив він і висловив сподівання на подальшу ефективну співпрацю: — Наша зустріч дасть поштовх для співробітництва між двома країнами».

Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко повідомив про створення групи дружби з Японією, яка на сьогодні є найбільш чисельною у парламенті України, та зазначив, що «у подальшому дружба між Україною і Японією тільки зміцниться, а Верховна Рада готова до будь-якої співпраці».

Прес-служба апарату Верховної Ради України.