Про це заявив голова його правління Віктор Горда. Він зазначив, що комунальне підприємство щороку не розраховується за надані послуги з розподілу газу.

«Ми недоотримали кошти в розмірі наших зобов’язань перед громадою, споживачами на встановлення лічильників, ремонт обладнання, відновлення газових мереж і т. д. Ситуація парадоксальна: місто не забезпечує функціонування свого КП, не даючи можливості відновлювати свої газові мережі. Нагадаю, що жодного метра труби у власності нашої компанії нема. Вся газорозподільча система належить виключно громаді і державі», — розповів Віктор Горда.

Проблеми з початком опалювального сезону можуть бути не лише у КП «Чернівцітеплокомуненерго», кажуть у ПАТ «Чернівцігаз». Бо на тепер у Чернівцях та області є майже десять теплопостачальних організацій, які також надають послуги з теплопостачання, але взагалі не мають постачальників природного газу і не зареєстровані у центральному диспетчерському правлінні. Йдеться про деякі ОСББ, ЖРЕПи, УТОГ та інші. Яким чином вони розпочинатимуть опалювальний сезон, у газовій компанії не знають.

— Більше трьох тижнів тому ми повідомили про ситуацію обласну, міську владу, керівників цих підприємств. На даний момент жодної реакції, — каже Віктор Горда. І припускає, що громадяни розраховуються з комунальним підприємством більш ретельно, ніж воно з постачальниками газу.

Керівник КП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук, попри це, під час брифінгу у Чернівецькій міськраді заявив, що опалювальний сезон у Чернівцях розпочнеться вчасно, але можуть виникати питання з ПАТ «Чернівцігаз». Вони вже з’явилися.