Попри малий досвід з двох гектарів баштану отримав 120 тонн солодких смугастих ягід.

Вага деяких сягала 15—17 кілограмів. Малі затрати на транспортування давали можливість реалізовувати кавуни оптом по 2—3 гривні за кілограм, оптова ж ціна на місцевих ринках становила 4—4,5 гривні.

Вирощує фермер свою продукцію без хімії, а удобрював поле перегноєм з розрахунку 30 тонн органіки на гектар. Звідсіля і такий високий урожай. З бур’янами теж боровся механічним методом: трактором та мотичкою.

Зміни клімату, а також досягнення сучасної селекції дають змогу вирощувати кавуни там, де раніше вони не культивувалися. Нині Василь Сидорук — не єдиний фермер в області, який має свій баштан.

Фото: landlord.ua