Правоохоронці Донеччини задокументували 13 фактів булінгу у школах, повідомили у відділі комунікацій ГУ Національної поліції в області. Усі вони стосувалися випадків, що сталися минулого року.

У 12 випадках закон порушили школярі. Крім того, до відповідальності притягнуто вчителя маріупольської школи, який знав, що учні 7-го класу тривалий час знущаються над однокласником в соцмережах, однак не повідомив поліцію. Правоохоронці дізналися про це після того, як батьки хлопця звернулися до психолога...

Запобігти небезпечному явищу — такою була мета Всеукраїнського тижня протидії булінгу, що проходив у вересні. Поліцейські проводили просвітницькі заходи для школярів, батьків та педагогів.

До Всеукраїнського тижня протидії булінгу долучились активісти молодіжної громадської організації «Ліга майбутніх поліцейських». У рамках проекту «Схід і Захід — разом» представники ліги з міста Костянтинівки відвідали Хмельниччину та обмінялися досвідом з протидії булінгу з однолітками — учасниками «Хмельницького об’єднання молодих та активних» (ХОМА). Молодіжний круглий стіл провели у Кам’янці-Подільському.

Довідково

Булінгом є фізичне або психологічне знущання, економічне насильство. Штовхання, підніжки, образи, погрози, вимагання грошей, пошкодження особистих речей — ці та інші прояви булінгу тягнуть за собою штраф від 850 до 1700 грн (50—100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). Такі самі діяння, скоєні вдруге або ж групою осіб, — штраф до 3400 грн, або від 40 до 60 годин виправних робіт.