У рамках візиту гостя ознайомилася з роботою Центру навчання життєвим навичкам та навичкам самовдосконалення для молодих людей з обмеженими можливостями, створеному в Знам'янському дитячому будинку-інтернаті ІІІ-ІV профілю за сприяння Посольства Австралії в Україні. Проект дає змогу підліткам із легкими розумовими і фізичними вадами розвивати навички, необхідні в повсякденному житті.

Під час зустрічі з пані Послом (на знімку), яка відвідала Кіровоградщину вперше, т. в. о. голови облдержадміністрації Світлана Лобанова поінформувала поважну гостю про соціально-економічний та культурно-гуманітарний потенціал області, приділила увагу питанням забезпечення проведення децентралізації, медичної та освітньої реформ, підтримки учасників АТО/ООС та тимчасово переміщених осіб, залучення в область інвестицій. Запросила представників Посольства Австралії в Україні взяти участь у Міжнародній агропромисловій виставці "AGROEXPO-2019".

Пані Мелісса О'Рурк зазначила, що Австралія приділяє велику увагу співпраці з Україною та незмінно підтримує її суверенітет і територіальну цілісність. Пані О'Рурк наголосила, що у рамках Програми прямої допомоги Уряду Австралії Посольством Австралії в Україні здійснюється низка заходів щодо реалізації в Україні проектів, направлених на допомогу дітям, які перебувають на вихованні в інтернатах, а також підтримки українських військовослужбовців.

Також пані Посол взяла участь у відкритті виставки "Старі майстри: видатні австралійські художники, що малювали на корі" в Кіровоградському обласному художньому музеї, ініційованої Міністерством закордонних справ Австралії та національним музеєм.

Фото з офіційного сайту ОДА.