У кожної країни — власні бренди, назва яких спливає у пам’яті, варто лишень назвати її. У Німеччині це — смажена сосиска з кетчупом та спеціями карі. Популярнішої від неї у ФРН годі шукати.

У вересні цій німецькій їжі швидкого приготування виповнюється 70 років. Сосиска готується з подрібненої свинини, часом до неї додається яловичина. Перед поданням до столу її густо поливають кетчупом і посипають порошком карі.

Уперше цю їжу запропонували у вересні 1949 року відвідувачам закусочної у західному районі Берліна Шарлоттенбург. А вигадала таку поживу її власниця Герта Хойвер, котра додала до традиційної смаженої сосиски кетчуп, вустерський соус та індійські спеції карі.

Спосіб приготування простий: сосиску смажать у киплячій олії до утворення хрусткої шкоринки, нарізують шматочками та подають з кетчупом і карі, поєднання яких створює незвичну на смак приправу. Гарніром слугує картопля фрі, котру теж посипають карі. Всезнаюча німецька статистика стверджує: щороку у ФРН споживається 800 млн тонн карівурст!

Вдячні мешканці столиці Німеччини на честь 60-річчя цієї популярної їжі відкрили в місті гастрономічний Музей карівурст. Тут можна дізнатися не лише історію винаходу карівурст Герти Хойвер, а й детально ознайомитися зі спеціями, які додаються до сосиски, та їхнім походженням. Окрема експозиція демонструє зміни смакових пристрастей людей упродовж п’яти тисяч років. Але у музеї є місце, де завжди повний аншлаг: це кафе, в якому можна посмакувати сосисками з найрізноманітнішими соусами. А на честь 70-річчя карівурст берлінці заснували пам’ятну медаль, яку можна придбати тут-таки (але не тільки тут!) за 13 євро.

Берлін.

Фото: dw.com