І роз’ясняє: за такі дії у Кримінальному кодексі Туреччини передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення від одного до чотирьох років. І те, що трапилося днями, дуже схвилювало всю країну. Як повідомило турецьке електронне видання Т24, суд міста Ван, яке є адміністративним центром однойменної східної провінції, розглянув одну з таких справ і виніс Бурхану Бораку вирок — 12 років і 3 місяця в’язниці за образу глави держави. Це втричі більше, ніж передбачено законодавством.

То що зробив житель східної провінції Туреччини? Обвинувачення довело, що Борак виклав у 2014 році в соціальних мережах сім постів з образою президента. І за кожен із них отримав від суду по одному року й дев’ять місяців тюремного ув’язнення. На думку тисяч громадян Туреччини, це явний перебір, що виходить навіть за рамки законодавства. Адвокат Борака також заявив журналістам, що це найсуворіше покарання, винесене за образу президента Туреччини.

«Такі вироки — не дивина в країні, де судова система не є незалежною. Ми маємо намір звернутися до суду вищого рівня із клопотанням про перегляд цієї справи й скасування вироку з терміном, який не передбачено в Кримінальному кодексі. Я сподіваюся, що справедливість переможе», — висловив надію адвокат Борака.