Проведення інвестиційного форуму й підтримка розвитку туристично-рекреаційної галузі Закарпаття - тема розмови голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка з представниками проекту "Ініціатива зміцнення громадської довіри" Агентства США з міжнародного розвитку (UCBI\USAID).

Участь у зустрічі взяли: постійний представник Офісу перехідних ініціатив Агентства США з міжнародного розвитку в Україні Бенджамін Лонг, заступник керівника проекту Наталя Беляєва, асистент з розвитку проекту "Ініціатива зміцнення громадської довіри" у Закарпатській області Ігор Вишняк та інші.

- Незважаючи на велику кількість програм, які діють в Україні, сподіваємося, що разом знайдемо точки дотику для кооперації, - цитує Бенджаміна Лонга прес-служба ОДА. - Ми допоможемо розробити різні проекти, серед яких пріоритетні - робота з молоддю, аби масово не виїжджала за кордон, з нацменшинами та громадами Закарпаття.

Ігор Бондаренко (на знімку) чітко окреслив пріоритети: проведення інвестиційного форуму з можливим створенням інвестиційного порталу області, а також необхідність здійснити глибокий та всебічний аналіз й аудит у лісовій, лісопереробній, екологічній сферах.

- Потрібна експертна оцінка та допомога в проведенні адмінреформи та децентралізації області, - зазначив очільник ОДА. - Не менш важливо розробити проект підтримки розвитку туристично-рекреаційної галузі. Адже ви знаєте, що наш край славиться мінеральними, термальними джерелами, санаторно-курортним відпочинком. Тому раді будь-яким інвесторам, які хочуть розвивати цей напрям. Нагальна потреба є також у будівництві сміттєпереробного комплексу, інвестуванні в енергозберігальні технології та легку промисловість.

За словами Ігоря Вишняка, вже є напрацювання. Зокрема, підтримано грантовими проектами суспільне телебачення, допомогли угорській редакції отримати технічне обладнання, незалежному онлайн-журналу "Варош" - втілити низку проектів. Організовують для молоді Закарпаття ознайомчі поїздки на схід України, допомагають їхньому саморозвитку, активно працюють з нацменшинами. А найближчим часом планують провести інвестфорум, де буде кілька панелей, актуальних для розвитку регіону.

Насамкінець Ігор Бондаренко подякував за слушні пропозиції та підтримку як іноземним, так і вітчизняним фахівцям, які готові допомогти в соціально-економічному розвитку регіону через лобіювання інвестиційної привабливості Закарпаття.

Ужгород.

Фото прес-служби ОДА.